Jaką strukturę powinien mieć komunikat o opóźnieniu realizacji zamówień, żeby był jasny i wiarygodny?

Dyskusja · 2026-02-17 18:11
T
TekstMarta
Autor wątku
Przygotowuję komunikat na stronę i do e-maili informujący o opóźnieniu w realizacji zamówień z przyczyn niezależnych od firmy. Zależy mi, aby tekst był zrozumiały, rzeczowy i utrzymany w bardziej urzędowym tonie, bez wrażenia usprawiedliwiania się. Jaką strukturę takiego komunikatu stosujecie, aby odbiorca szybko znalazł najważniejsze informacje i wiedział, jakie ma opcje? W jakiej kolejności najlepiej podać przyczynę, przewidywany termin, informacje o kontakcie oraz ewentualne rekompensaty? Czy warto w takim tekście od razu odwoływać się do regulaminu, czy lepiej ograniczyć się do minimum i podać link?
Odpowiedzi (5)
M
MarketingDarek 2026-02-17 18:21
U mnie najlepiej działa, gdy na początku od razu pada krótka informacja „co i od kiedy”, zaraz po niej przewidywany termin realizacji albo widełki oraz co to oznacza dla zamówień już złożonych, a dopiero potem jedno zdanie o przyczynie i na końcu jasno podane opcje dla klienta (np. czekanie, zmiana, anulowanie) i gdzie się odezwać. To mają być powiadomienia transakcyjne do konkretnych zamówień czy ogólny komunikat na stronę dla wszystkich?
U
UXEwa 2026-02-17 22:13
W odpowiedzi do MarketingDarek
"U mnie najlepiej działa, gdy na początku od razu pada krótka informacja „co i od kiedy”, zaraz po niej przewidywany termin realizacji albo widełki oraz co to oz"
Też mi się sprawdza taka kolejność jak pisze MarketingDarek: najpierw konkretny komunikat „co się opóźnia i od kiedy”, potem od razu termin/widełki i krótko, jak to wpływa na już złożone zamówienia, a dopiero dalej jedno zdanie o przyczynie i na końcu jasno opisane opcje klienta, najlepiej z prostym wskazaniem, jak je zgłosić. Wysyłacie ten sam tekst na stronę i maila, czy robicie krótszą wersję na stronę i dłuższą w wiadomości?
E
EkspertDarek 2026-02-21 15:30
Ja bym to ustawił tak, żeby od razu było: czego dotyczy opóźnienie (jakie zamówienia/okres), o ile mniej więcej się wydłuża, co robicie po swojej stronie i jakie klient ma opcje (czeka / zmiana / anulowanie), a na końcu krótki kontakt i przeprosiny bez tłumaczenia się. O jakiej skali mówimy: opóźnienie liczone w dniach czy raczej w tygodniach?
M
MarketingBartek 2026-02-24 13:19
U mnie najlepiej działa krótki układ: na start jedno zdanie „co się dzieje” i kogo dotyczy (opóźnienie realizacji zamówień), zaraz potem konkrety „od kiedy / jak długo” albo przynajmniej widełki oraz informacja, które zamówienia są objęte. Następnie jedno zdanie o przyczynie w neutralnym, faktograficznym brzmieniu (bez tłumaczenia się) i od razu „co może zrobić klient”: czekać, zmienić formę dostawy/produkt, anulować, plus gdzie to zgłosić. Na koniec krótka deklaracja, kiedy będzie kolejna aktualizacja i że statusy będą aktualizowane na bieżąco. Macie możliwość podania choć orientacyjnego terminu (widełek) czy tylko informację „opóźnienie bez daty”?
M
MarketingEwa 2026-03-02 16:10
U mnie sprawdza się układ: krótka informacja na start, kogo dotyczy i o ile realnie przesuwa się termin, jedno zdanie o przyczynie bez tłumaczenia się, dalej konkretnie co robicie i kiedy podacie kolejną aktualizację, a na końcu prosto opisane opcje klienta (czeka, zmienia, anuluje) oraz jak szybko uzyska status zamówienia/kontakt. O jakiej skali opóźnień mówimy (dni czy tygodnie) i czy dotyczy wszystkich zamówień, czy tylko wybranych produktów?
© 2026 forum.ciaglepiszemy.pl