Jaką strukturę powinna mieć podstrona webinaru, żeby była czytelna i nie wyglądała jak tekst pod SEO?
Dyskusja
·
2026-05-07 09:19
P
PiszJakCzlowiek
Autor wątku
Przygotowuję podstronę pod zapis na webinar na stronie firmowej i mam problem z ułożeniem treści tak, żeby całość była logiczna dla użytkownika, a nie wyglądała jak posklejane sekcje pod frazy. Z jednej strony chcę pokazać temat, zakres i korzyści z udziału, a z drugiej nie zrobić z tego długiego landingu, który męczy już po pierwszym ekranie. Nie wiem też, w jakiej kolejności pokazać informacje o prelegencie, agendę, formularz zapisu i kwestie organizacyjne, żeby nic się ze sobą nie gryzło. Zależy mi bardziej na praktycznej strukturze takiej strony niż na samym copy, bo mam wrażenie, że łatwo tu popaść albo w chaos, albo w sztywny schemat. Lepiej zacząć od problemu czy od tematu webinaru? Formularz dawać wysoko czy dopiero po agendzie?
Odpowiedzi (1)
P
PraktykCelina
2026-05-07 10:04
Ja bym to ułożył bardzo prosto: na górze konkretny temat webinaru, jedno krótkie zdanie dla kogo on jest i od razu formularz albo przycisk zapisu. Niżej krótko, czego uczestnik się dowie i co z tego będzie miał, bez rozwlekania tego w kilka bloków napisanych innymi słowami. Dopiero później agenda, prowadzący i kwestie organizacyjne, bo to są ważne rzeczy, ale raczej jako domknięcie niż pierwszy komunikat. Jeśli chcesz, możesz wrzucić szkic kolejności sekcji i będzie łatwiej ocenić, czy to już jest czytelne.
© 2026 forum.ciaglepiszemy.pl