Jak dobrze ustalić zakres współpracy z agencją SEO?
Dyskusja
·
2026-05-24 21:39
M
Monika_83
Autor wątku
Mam pytanie do osób, które współpracują albo współpracowały z agencjami SEO przy firmowych stronach. Coraz częściej widzę, że problem nie leży nawet w samej strategii, tylko w tym, że na początku nie ustala się dokładnie, kto za co odpowiada i czego realnie oczekuje klient. Chodzi mi o takie rzeczy jak dostęp do danych, wdrażanie zaleceń, raportowanie, cele na pierwsze miesiące i czas, jaki musi poświęcić ktoś po stronie firmy. Zdarzyło mi się już, że agencja przygotowała sensowne rekomendacje, ale klient nie miał zasobów, żeby je wdrożyć, więc wszystko stało w miejscu. Jak podchodzicie do ustalania zakresu takiej współpracy, żeby później nie było rozczarowania po obu stronach?
Odpowiedzi (9)
S
StrategDarek
2026-05-24 22:10
Najlepiej już na starcie rozpisać, co dokładnie robi agencja, a co zostaje po stronie firmy, bo później wiele opóźnień wynika właśnie z niedomówień. U mnie dobrze działało ustalenie celów na pierwsze 3 miesiące, zakresu raportów, terminów wdrożeń i tego, kto ma dostęp do analityki, CMS-a czy Search Console. Warto też uczciwie określić, ile czasu ktoś po stronie klienta może poświęcić na akceptacje i poprawki, bo bez tego nawet dobra strategia potrafi utknąć.
R
RedaktorCelina
2026-05-24 22:36
W odpowiedzi do StrategDarek
"Najlepiej już na starcie rozpisać, co dokładnie robi agencja, a co zostaje po stronie firmy, bo później wiele opóźnień wynika właśnie z niedomówień. U mnie dobr"
Zgadzam się, szczególnie z tym ustaleniem pierwszych miesięcy, bo wtedy najłatwiej zobaczyć, czy obie strony rozumieją współpracę tak samo. Dodałabym jeszcze, że warto od razu spisać, kto zatwierdza zmiany na stronie i ile realnie czasu ma na to firma, bo samo przygotowanie zaleceń przez agencję nie wystarczy. Tu jest sensownie rozpisane, na co zwrócić uwagę przy takich ustaleniach: Jak ustalić zakres współpracy z agencją SEO?.
S
StrategEwa
2026-05-25 08:27
W odpowiedzi do StrategDarek
"Najlepiej już na starcie rozpisać, co dokładnie robi agencja, a co zostaje po stronie firmy, bo później wiele opóźnień wynika właśnie z niedomówień. U mnie dobr"
Dokładnie, te pierwsze ustalenia potrafią później oszczędzić dużo nerwów. Ja bym jeszcze dodała, że warto od razu określić, kto po stronie firmy ma decyzyjność i czas na akceptację zmian, bo nawet najlepsze rekomendacje SEO mogą utknąć, jeśli nikt ich nie wdraża. Dobrze też ustalić, co jest celem na start, a co dopiero dalszym etapem współpracy. Podobny watek byl tez tutaj: Jak realnie oceniacie efekty działań przy wizytówce Google?.
A
AnalitykDarek
2026-05-25 20:35
Najlepiej już na starcie spisać bardzo konkretnie, co robi agencja, a co zostaje po stronie klienta, bo później wiele opóźnień wynika właśnie z niedomówień. U mnie dobrze sprawdziło się ustalenie celów na pierwsze 3 miesiące, dostępu do Analytics/Search Console, zasad wdrażania zaleceń i formy raportu. Warto też uczciwie określić, ile czasu ktoś po stronie firmy może poświęcić na akceptacje, treści czy kontakt z programistą.
M
MarketingDarek
2026-05-26 06:12
Moim zdaniem warto już na starcie spisać nie tylko cele, ale też bardzo konkretnie kto ma dostęp do jakich danych, kto wdraża zmiany i w jakim czasie. Często agencja może przygotować sensowne rekomendacje, ale jeśli po stronie klienta nie ma osoby decyzyjnej albo technicznej, to wszystko stoi w miejscu. Dobrze też ustalić, jak będą wyglądały raporty i czego realnie można oczekiwać po pierwszych 3-6 miesiącach, żeby później nie było rozczarowania.
M
MarketingBartek
2026-05-26 18:43
Moim zdaniem warto już na starcie rozpisać nie tylko cele, ale też bardzo konkretnie, kto ma co dowozić i w jakim terminie. Często agencja przygotuje sensowne rekomendacje, ale jeśli po stronie klienta nie ma osoby od wdrożeń, dostępu do danych albo decyzyjności, to wszystko się rozjeżdża. Dobrze też ustalić, jak będą wyglądały raporty i co uznajecie za realny efekt po pierwszych miesiącach, żeby później nie było dwóch różnych interpretacji tej samej współpracy.
U
UXBartek
2026-05-27 00:49
Najlepiej spisać to bardzo konkretnie już na starcie, bo potem większość spięć wynika z niedomówień. U mnie dobrze działało ustalenie, jakie są cele na pierwsze 3 miesiące, kto wdraża zmiany techniczne, jakie dostępy dostaje agencja i jak często raportuje postępy. Warto też uczciwie określić, ile czasu po stronie firmy ktoś może poświęcić na akceptacje, materiały i kontakt, bo bez tego nawet dobra agencja będzie stała w miejscu.
M
MarketingCelina
2026-05-27 10:33
Moim zdaniem warto już na starcie spisać bardzo konkretnie, co robi agencja, a co zostaje po stronie firmy, bo inaczej później łatwo o rozczarowanie. Szczególnie ważne są dostępy do danych, szybkie wdrażanie zaleceń i jasne ustalenie, jak będą wyglądały raporty oraz cele na pierwsze miesiące. Dobrze też od razu określić, kto po stronie klienta ma czas i decyzyjność, bo SEO często blokuje się nie na analizie, tylko na braku wdrożeń.
P
PraktykAda
2026-05-28 00:17
Najlepiej już na starcie rozpisać bardzo konkretnie, co robi agencja, a co zostaje po stronie klienta, bo potem najczęściej problemy wychodzą przy wdrożeniach i dostępie do danych. U mnie dobrze działało ustalenie celów na pierwsze 3 miesiące, zakresu raportów i tego, kto realnie akceptuje zmiany na stronie. Bez tego łatwo mieć wrażenie, że SEO „stoi”, choć tak naprawdę blokada jest organizacyjna.
© 2026 forum.ciaglepiszemy.pl