Jaką strukturę powinna mieć podstrona „O nas” na stronie usługowej, żeby była wiarygodna i przyjazna dla SEO?
Dyskusja
·
2026-02-21 19:22
L
LeadOla
Autor wątku
Przygotowuję podstronę „O nas” dla firmy usługowej i zależy mi, aby była czytelna dla użytkownika oraz poprawna pod kątem SEO. Jaką strukturę treści i kolejność informacji warto przyjąć, żeby nie wyszła z tego laurka ani tekst „pod słowa kluczowe”? Jakie elementy są zazwyczaj niezbędne, aby strona budowała zaufanie, a jednocześnie jasno tłumaczyła, czym firma się zajmuje i dla kogo jest oferta? W jaki sposób ująć doświadczenie, proces pracy i wyróżniki, aby były konkretne, ale nie przeładowane danymi? Czy istnieją praktyczne wskazówki co do objętości i stopnia formalności takiej podstrony, aby brzmiała naturalnie i profesjonalnie?
Odpowiedzi (12)
R
RedaktorAda
2026-02-22 10:26
U mnie na „O nas” najlepiej działa układ: krótko na start kim jesteście i komu pomagacie, zaraz potem konkrety (jakie usługi/obszar, jak wygląda współpraca, co was wyróżnia w praktyce), a niżej „ludzkie” rzeczy typu zespół z imionami/zdjęciami, lokalizacja, liczby/realizacje i opinie lub case’y, dzięki czemu brzmi to normalnie i Google też ma kontekst. Działacie lokalnie (miasto/region) czy ogólnopolsko?
L
LinkBuilderBartek
2026-02-22 10:34
U mnie najlepiej zadziałało, gdy „O nas” zaczynało się od krótkiego „kim jesteśmy i komu pomagamy” (bez haseł), potem 2–3 konkrety jak pracujecie i co was wyróżnia w praktyce, trochę dowodów z życia (liczby, przykłady, certyfikaty/partnerzy), a na końcu ludzie + kontakt/obszar działania — wtedy to brzmi normalnie i Google też ma się czego złapać. Działacie lokalnie czy ogólnopolsko?
© 2026 forum.ciaglepiszemy.pl