Jaka struktura landing page pod darmowy e-book (lead magnet), żeby była czytelna i wiarygodna?

Dyskusja · 2026-02-21 20:09
L
LeadAnia
Autor wątku
Cześć, przygotowuję landing page pod pobranie darmowego e-booka i zastanawiam się nad strukturą treści. Prowadzę małą spółkę z o.o. z branży usług B2B (outsourcing kadr i płac) i chcę zbierać leady od właścicieli firm oraz HR-owców. Materiał ma ok. 18 stron i dotyczy uporządkowania dokumentów pracowniczych przed kontrolą, a ruch będzie głównie z Google i kampanii LinkedIn (budżet ok. 2500 zł na start). Nie chcę robić „ściany tekstu”, ale też boję się, że zbyt krótka strona będzie wyglądała podejrzanie i obniży zaufanie. Na stronie nie będzie cennika ani case studies, a formularz pobrania ma być krótki (imię, e-mail, firma). Jaką strukturę (sekcje i kolejność) powinna mieć taka strona, żeby użytkownik od razu rozumiał, co dostaje i czemu warto zostawić kontakt, bez wrażenia nachalnej sprzedaży?
Odpowiedzi (11)
O
OptymalizatorAda 2026-03-02 10:46
Ja bym jeszcze doprecyzował, czy ten e-book celuje bardziej w właścicieli małych firm, czy w HR w średnich/większych organizacjach, bo od tego mocno zależy kolejność sekcji i język (bardziej „ryzyko i spokój” vs „proces i zgodność”). A formularz planujesz od razu na górze strony, czy dopiero po krótkim fragmencie z konkretnymi przykładami, co jest w środku?
© 2026 forum.ciaglepiszemy.pl